Csomagoló és szállítórendszerek

ugrás a lap tetejére Δ

A szállítópálya rendszerek gyors és hatékony megoldást nyújtanak különböző anyagok továbbítására (alapanyagoktól kezdve a késztermékekig állomások, de akár üzemrészek között is).
Cégünk a gyártósorok és célgépek mellett vállalja partnereink egyedi igényeinek megfelelő szállítópálya rendszerek tervezését, gyártását és kivitelezését is.

Automata szállítópálya rendszer főtengelyhez
Alumínium felni gyártó, csomagoló és szállító berendezés
Szállítópálya rendszer
Fénycső csomagoló berendezés
Fénycső dobozoló berendezés

Automata szállítópálya rendszer főtengelyhez

ugrás a lap tetejére Δ

 

A sor korszerű tisztasági rendszernek megfelelően lett felépítve. Az alkatrész kémiai tisztításától kezdve az összes folyamat külső szennyeződéstől elzárt környezetben zajlik.

A sor felépítése lehetővé teszi, hogy a vevő rugalmas gyártásra vonatkozó igényét is kielégítse:

A rendszer jelenleg 12 típusú főtengelyt kezel teljesen automatán. A sor ciklusideje 20 másodperc. (3000db/12 órás műszak)

A sor kiszolgáló személyzete 3 fő.

A tengelyek átvételét a mosóberendezésből PLC vezérelt szervóhajtású X-Z manipulátorral oldjuk meg.

A darabok szállítása az állomások között palettás rendszerű szállítópálya segítségével történik.

A termék típus azonosítása Data mátrix kód felismerő ipari kamerás rendszer segítségével automatán történik. Ezen típus adatok a palettában elhelyezett RFID Chip-en vannak tárolva és állomásonként a szükséges típus műveletekhez automatán felhasználva.

A mérőgép által mért adatok alapján Data mátrix kód formájában lézergravírozó berendezés segítségével a termékre gravírozzuk a típus azonosítót és a csapágyosztályt.

klimatizált végellenőrző állomásokon a darabok szemrevételezése és idomszeres átvizsgálása történik. A 16kg-os tengelyek könnyű operátori mozgatása és forgatása pneumatikus segédberendezések használatával történik. Az ellenőrző állomások közvetlen kapcsolatban vannak a vállalat adatgyűjtő rendszerével és szinkronizálják a végátvételt.  (OpencaQ)

Az ellenőrzött darabok szétválogatása és ládába szortírozása robot segítségével történik.

6 tengelyes szervo hajtású robot automatán a chip adat alapján megfelelő ládába helyezi a terméket pozícióhelyesen. Az állomás része egy pneumatikus működésű automata olajfurat meglét ellenőrző berendezés. 

A ládák, ládabetétek, valamint a tengelyek megfelelő berakási pozícióját a robotfejre épített intelligens szenzor rendszerfelügyeli (ultrahangos és lézer szenzorok).

A ládák rakatozását oldalanként 1-1 PLC vezérelt szervo tengely mozgatásával valósítjuk meg. A rakatképzés kapacitás oldalanként 4x2 láda. Oldalanként 1-1 típust lehet egyszerre szortírozni. A speciális esetekre kézi (Analízis /Olajfurat n.i.O/ csapágyosztály) levételi fiókrendszer áll a rendelkezésre.

Az elkészült rakatok egyedi lézernyomtatott azonosítóval rendelkeznek, ami tartalmazza a pontos típust, darabszámot, időpontot, műszakazonosítót és minden, a szereldei beépítéshez szükséges adatot vonalkód formájában.

A megrendelővel való szoros együttműködés és következetes projektvezetés eredményeként 22 hét alatt valósult meg ez az autóipar szigorú igényeinek megfelelő végellenőrző és ládázó rendszer.

Alumínium felni gyártó, csomagoló és szállító berendezés

ugrás a lap tetejére Δ

Alumínium keréktárcsák készregyártásának utolsó műveleteit, a sorjázást, sorszám beütést, szelepezést, és a végellenőrzést végzik a soron, majd a kerekek típusonkénti szeparálását, csomagolását, rakatképzését, raklapos termékek anyagmozgatását, fóliázását és továbbszállításra előkészítését. A partnercégnek már a 4. komplett szállítósort gyártottuk le. Egy-egy sor Japánban és Mexikóban került telepítésre.

A feladatok elvégzéséhez egyedi kerékemelő pneumatikus liftek, elektropneumatikus átadók, megállítók és torlasztók pneumatikus működtetéssel, automatizált vezérléssel vannak ellátva. A csomagoló anyagok, kartonok, fóliák és raklapok adagolását is tartalmazza berendezésünk.
 

Szállítópálya rendszer

ugrás a lap tetejére Δ

A szállítópályán - főként napelemekhez készülő – toroid vasmagos transzformátorokat gyártanak. A befogadó szerelőcsarnok két szintjén helyezkedik el, és több különálló gyártósort foglal magába. A teljes hossza meghaladja a 800 métert, és több mint 120 munkaállomás található rajta. A szinteket két anyagszállító lift köti össze.

A felső szinten, három gyártósoron, különböző típusú transzformátorokat és tekercseket gyártanak. Ezek a termékek az anyagszállító liftekkel az alsó szinten lévő pufferekbe kerülnek. Az alsó szinten, kettő gyártósoron, pufferekben várakozó termékekből szerelik össze a különböző típusú késztermékeket. Végül gyantázzák, szárítják, és csomagolják a késztermékeket.

A szállítópálya egy alumínium profilból kialakított, görgős pályarendszer. A görgőket villanymotorok mozgatják szíjas hajtással. A palettákat induktív és optikai szenzorokkal érzékeljük. A pályán RFID azonosítókkal ellátott palettákon utaznak a termékek.
A szállítópálya vezérlését három Omron CJ2 PLC, és vezérlő szoftver végzi, amely egy külön, erre a célra telepített szerver-számítógépen fut. A PLC automatikusan végzi a paletták mozgatását, a PC-s program végzi a paletták irányítását, a gyártási adatok összegyűjtését, biztosítja a gyártás nyomon követhetőségét, az on-line kijelzést, és kommunikációt az operátorok és a szállítópálya között. A program minden adatot egy SQL adatbázisba gyűjt és tárol.

Az gyártási folyamat során a terméktípusoknak különböző típusú munkaállomásokon kell átmenniük, meghatározott sorrendben. A gyártósorok szabadon konfigurálhatóak, a rajtuk lévő munkaállomások egyenként ki-/bekapcsolhatóak, típusuk változtatható, valamint megadható az is, hogy milyen típusú termékeket fogadhatnak. A szállítópálya ezeket a beállításokat figyelembe véve, teljesen automatikusan szállítja a termékeket, a típusnak előírt sorrendben érintve a különböző munkaállomásokat. Emellett a rendszer figyel arra is, hogy a legoptimálisabb módon, egyenletes terhelésre törekedve ossza szét a termékeket a munkaállomások között.
A rendszer része egy termelés vezérlő szoftver is, melybe előre be lehet táplálni az aktuális termék-megrendelések adatait (megrendelt darabszám, határidő). A rendszer a megadott adatok alapján vezérli, hogy a különböző gyártósorokon mikor milyen termék gyártását indítsák el.

Fénycső csomagoló berendezés

ugrás a lap tetejére Δ

Az automata berendezés feladata a fénycsövek szállítása, csomagolása, gáztisztaság ellenőrzése, gyűjtése, bemenő/kimenő jó termék számlálása és a selejt termék kidobása. A berendezés lépésszáma 1600-2300 db/h tartományban fokozatosan állítható. A berendezés a fénycsőgyártó gépsorhoz van illesztve, szinkronizálva, így a folyamatos üzemben készülő fénycsövek vevői igény szerinti tokolt, vagy tokolatlan csomagolását on-line elvégzi.

Fénycső dobozoló berendezés

ugrás a lap tetejére Δ

Félautomata csomagoló berendezés, amely láncos szállítás segítségével felkínálja a dolgozó számára a szükséges mennyiségű fénycsövet. Eközben elvégzi a gáztisztaság vizsgálatot, hogy csak a megfelelő minőségű cső jusson a dolgozóhoz. A selejt darabokat a selejt tartóba gyűjti. A berendezés a fénycsövek tárolására szolgáló dobozokat a fészekben összehajtja félkész állapotúra, ezután az operátor belehelyezi a fénycsövet. A betöltés után a berendezés elvégzi a komplett csomagolást, a fülek behajtogatását, a doboz lezárását és ragasztását, majd gyűjtőasztalra helyezi a dobozt.

Legújabb munkáink

Gépkocsiajtó felszerelő manipulátor
Gépkocsiajtó felszerelő manipulátor
Start-Stop rendszer vezérlő összeszerelő sor
Start-Stop rendszer vezérlő összeszerelő sor
Gépjármű hűtő ventillátor összeszerelő sor
Gépjármű hűtő ventillátor összeszerelő sor
1 2 3

Üzenőfal

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 éves összefoglaló

A GINOP-2.1.1-15-2015-00501 pályázat beruházásának és kutatás-fejlesztésének havonkénti leírása

Prospektus letöltés

Pdf
Magyar | English | Deutsch

Online
Magyar | English | Deutsch