Robottechnológia

ugrás a lap tetejére Δ

Cégünk profiljába tartozik az ipari robotokra épülő gyártó és szerelő cellák teljes körű kiépítése.
Ezekben a gyári cellákban az ipari robotok alkalmazása ma már rövidtávon megtérülő, és napjaink gyártáskultúrájának megfelelő megoldást jelent. Szinte a termelés minden területén érdemes a "hagyományosnak" tekinthető megoldás és az ipari robot alkalmazásának gazdasági és műszaki összehasonlítása.
A különböző robotok programozása és rendszerbe integrálásának keretén belül megtervezzük és kialakítjuk a robotok teljes körű kiszolgáló környezetét. Vevőink komplex megvalósítást és tökéletes minőséget kapnak precízen megtervezett rendszereinkkel.

Automata szállítópálya rendszer főtengelyhez
Kapcsolófej összeszerelő sor
Ablaküveg ragasztó cella
Automata fénycső berakó robotcella

Automata szállítópálya rendszer főtengelyhez

ugrás a lap tetejére Δ

A sor korszerű tisztasági rendszernek megfelelően lett felépítve. Az alkatrész kémiai tisztításától kezdve az összes folyamat külső szennyeződéstől elzárt környezetben zajlik.

A sor felépítése lehetővé teszi, hogy a vevő rugalmas gyártásra vonatkozó igényét is kielégítse:

A rendszer jelenleg 12 típusú főtengelyt kezel teljesen automatán. A sor ciklusideje 20 másodperc. (3000db/12 órás műszak)

A sor kiszolgáló személyzete 3 fő.

A tengelyek átvételét a mosóberendezésből PLC vezérelt szervóhajtású X-Z manipulátorral oldjuk meg.

A darabok szállítása az állomások között palettás rendszerű szállítópálya segítségével történik.

A termék típus azonosítása Data mátrix kód felismerő ipari kamerás rendszer segítségével automatán történik. Ezen típus adatok a palettában elhelyezett RFID Chip-en vannak tárolva és állomásonként a szükséges típus műveletekhez automatán felhasználva.

A mérőgép által mért adatok alapján Data mátrix kód formájában lézergravírozó berendezés segítségével a termékre gravírozzuk a típus azonosítót és a csapágyosztályt.

A klimatizált végellenőrző állomásokon a darabok szemrevételezése és idomszeres átvizsgálása történik. A 16kg-os tengelyek könnyű operátori mozgatása és forgatása pneumatikus segédberendezések használatával történik. Az ellenőrző állomások közvetlen kapcsolatban vannak a vállalat adatgyűjtő rendszerével és szinkronizálják a végátvételt.  (OpencaQ)

Az ellenőrzött darabok szétválogatása és ládába szortírozása robot segítségével történik.

A 6 tengelyes szervo hajtású robot automatán a chip adat alapján megfelelő ládába helyezi a terméket pozícióhelyesen. Az állomás része egy pneumatikus működésű automata olajfurat meglét ellenőrző berendezés. 

A ládák, ládabetétek, valamint a tengelyek megfelelő berakási pozícióját a robotfejre épített intelligens szenzor rendszer felügyeli (ultrahangos és lézer szenzorok).

A ládák rakatozását oldalanként 1-1 PLC vezérelt szervo tengely mozgatásával valósítjuk meg. A rakatképzés kapacitás oldalanként 4x2 láda. Oldalanként 1-1 típust lehet egyszerre szortírozni. A speciális esetekre kézi (Analízis /Olajfurat n.i.O/ csapágyosztály) levételi fiókrendszer áll a rendelkezésre.

Az elkészült rakatok egyedi lézernyomtatott azonosítóval rendelkeznek, ami tartalmazza a pontos típust, darabszámot, időpontot, műszakazonosítót és minden, a szereldei beépítéshez szükséges adatot vonalkód formájában.

A megrendelővel való szoros együttműködés és következetes projektvezetés eredményeként 22 hét alatt valósult meg ez az autóipar szigorú igényeinek megfelelő végellenőrző és ládázó rendszer.

Kapcsolófej összeszerelő sor

ugrás a lap tetejére Δ

A Kanban rendszerben megvalósított összeszerelő sor a tehergépjárművek fékrendszerének összekapcsolását szolgáló kapcsolófejek készre szerelését végzi. A gépsor félautomata rendszerű. Az előszerelést a soron dolgozó operátorok végzik, a folyamat többi része pedig automata rendszerű. A gyártás nyomon követhető (vonalkód, RFID), a mérési eredményeket az Ethernet hálózat továbbítja.

A palettán előszerelt termékeket a különböző állomások között robot kezeli. Az automata rendszer része az elektronikus csavarozó egység nyomatékméréssel, szivárgásvizsgálat nyomáskülönbség méréssel, a mért adatok alapján a jó és rossz minőségű termékek szétválogatása és az aktuális munkafolyamatok adatainak (időadatok, nyomatékadatok, hibakódok) tárolása SQL adatbázisba termékenként, egyedileg.
 

Ablaküveg ragasztó cella

ugrás a lap tetejére Δ

A berendezés japán személygépkocsik 17 féle első és hátsó szélvédőit, illetve fix oldalablakait látja el ragasztóval a személygépkocsiba szerelés előtt. Az üvegfelületre a ragasztót MOTOMAN HP20 típusú robot juttatja fel. Az üveg konvejoron kerül a robottérbe, ahol megtörténik a szélvédő központosítása a robothoz, illetve x-y irányban történő bemérése. A méret alapján történik az üveg azonosítása, majd a PLC által kiadott jel alapján a megfelelő robotprogram lefuttatása. Az adott robotprogram szerint a roboton lévő adagoló fej 1-2 mm-es távolságról leköveti a szélvédő alakját. A ragasztó egy központi helyről fűtött csövön keresztül jut a roboton lévő adagoló fejbe. Miután a ragasztó az üvegre került, a robot alaphelyzetbe áll. Az üveget a kiadó egység vákuumos megfogással kiadja az operátornak.

Automata fénycső berakó robotcella

ugrás a lap tetejére Δ

Az üveggyárból érkező nyers üvegburákat a bevonó gépbe egy folyamatosan haladó konvejorba automatikusan be és kirakó gépsor. A berendezés az üvegcsöveket előrendezi, teszteli, szétválogatja és előkészíti. A berakást egy GE Fanuc robot végzi speciálisan kialakított robotfej segítségével.

Egyidejűleg 12 db búra be és kirakása történik. A konvejor sérültnek ítélt fogóiba a robotos berakás letiltható. A rossznak minősített kész burákat a berendezés különválogatja.
A bevonó láncba helyezés előtt, szivárgás ellenőrző berendezés segítségével válogatjuk ki a repedt, törött és sérült üvegcsöveket. A robotos kiszedést követően emelő asztallal ergonómikus magasságban kínáljuk fel a kézi elszedésre az operátor számára a kész, bevonatolt fénycső burákat.

Legújabb munkáink

Gépkocsiajtó felszerelő manipulátor
Gépkocsiajtó felszerelő manipulátor
Start-Stop rendszer vezérlő összeszerelő sor
Start-Stop rendszer vezérlő összeszerelő sor
Gépjármű hűtő ventillátor összeszerelő sor
Gépjármű hűtő ventillátor összeszerelő sor
1 2 3

Üzenőfal

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 éves összefoglaló

A GINOP-2.1.1-15-2015-00501 pályázat beruházásának és kutatás-fejlesztésének havonkénti leírása

Prospektus letöltés

Pdf
Magyar | English | Deutsch

Online
Magyar | English | Deutsch