Üzenőfal

ugrás a lap tetejére Δ

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 2. éves összefoglaló


2017 Április

Beruházás:

A kiváló minőségben elkészült létesítményt használjuk fejlesztési munkánk zavartalan végzéséhez. A műhelypadló Tipox borítása biztosítja a szerelési munkákhoz az elvárt tisztaságot. A külső részen is befejeződtek a munkálatok. A parkolók megkapták az aszfaltfestést és a belső feltáblázás is megtörtént. Az épület próbaüzeme folyamatban van. Megérkezett a saját 3D nyomtató gépünk, így számtalan lehetőségünk adódik saját alkatrészek előállítására ezzel a technológiával.

Kutatás-Fejlesztés:

A géptérben elhelyezett szkennelt képek adatfeldolgozó számítógépe esetében továbbra is probléma a melegedés megoldása, ezért elkezdtük áttervezni az adatfeldolgozó egységet olyanra, hogy a villamosszekrénybe helyezve annak klímája oldja meg a hűtést. Ezalatt a felületi szkennelések folyamatosan készülnek. A jelenleg kifejlesztett fej már teljesen alkalmas a hibák stabil detektálására. De ez még csak 2D-s felületi szkennelés, ahol még akadnak megoldatlan dolgok, amelyek a 3D-s lézeres szkennelés irányába tereli kutatást.

 


2017 május

Beruházás:

A külső területek rendezése megtörtént. Az épület körül gyepszőnyeggel két nap alatt füvessé vált a terület. A gyepesített területen körbe gyümölcsfák lettek ültetve.  A vevői igények miatt sikerült egy virtuális szemüveget vásárolnunk, amihez kapcsolódóan sok ötlet és fejleszteni való munka került előtérbe. Ezzel azonnal elkezdtük a fejlesztéseket, ami egy újfajta ellenőrzési és prezentációs technológiát jelent. Az állandó füves területek nyírásáról egy robotfűnyíró gondoskodik.

Kutatás-Fejlesztés:

A fejlesztések egyik részfeladata a virtuális környezetben történő megjelenítés. Ez az úgynevezett Hololens virtuális szemüveggel kezdődött el. Egyedileg létrehozott modellekkel akár egy teljes prezentáció elvégezhető. A megbeszélések, tárgyalások alkalmával nagy segítséget nyújt ez a technológia azáltal, hogy segít elképzelni 3D-ben a prezentáció tárgyát. Ezzel a technológiával akár be is tud sétálni egy tervezés alatti állomásba és részletesen meg tudja nézni azt amire kíváncsi. Ez egy olyan új, modern megjelenítés, amely egy teljesen más megközelítést tesz lehetővé.

Ezen kívül azt kutatjuk, hogy hogyan lehet a szkennelő egység által felderített hibákat még szemléletesebbé tenni. Az operátor viselne egy virtuális szemüveget és egy térbeli 3D termékmodellt látna. Ezen meg tudnánk jeleníteni a hibákat, így sokkal érthetőbbé válna, hogy hol is kell keresnie az operátornak azt.

                                                                                

2017 június

Beruházás:

A villamos szerelőműhelyben a munka zavartalanul folyik. A kollégák elkülönített, nyugodt körülmények között készíthetik el az egyes gépek kapcsolószekrényeit és az egyéb fejlesztésekhez kapcsolódó villamos munkát. A műhely felszereltségét egy lézergravírozó gép gazdagítja, így a géptáblák, feliratok is saját kezűleg készülnek. A műhely egyik legfőbb gépe az új 4 tengelyes CNC marógépünk. A lézergravírozó gépet és a CNC marógépet saját forrásból finanszíroztuk. Ebben a hónapban megkaptuk a K+F+I központ használatba vételi engedélyét, mely július hónapban jogerőre emelkedett.

Kutatás-Fejlesztés:

A furatszkennelő rendszer a DOFER fejlesztése a többi feladat mellett folyamatosan zajlik. A szkennelendő furat méretét kellett első körben lecsökkenteni, mivel a hengerfuraton kívül egyre nagyobb az érdeklődés a vizsgált termékek egyéb fontos, de jelentősen kisebb méretű furatainak a vizsgálatára. A szkenner vizsgáló pálcája 3D nyomtatással készült, így a 3D nyomtató gépünk is jó szolgálatot tett. A burkolat szintén ezzel a technológiával készült. Magát a szkennert egy olyan irányba kezdjük még tovább fejleszteni, hogy ne legyen szükség különböző vizsgáló fejre minden egyes furatméretre. A vizsgált alkatrészeken különböző méretű furatokat kell vizsgálni átszerelés nélkül.

   


2017 július

Beruházás:

A tervezőirodában a gépész és villamos mérnök kollégák a készülő fejlesztéseken dolgoznak. Az egy légtérű iroda jobban elősegíti a csapatmunkában történő munkavégzést. A műhelybe megérkezett a magasemelésű anyagmozgató gép, ezzel az eszközzel a magasraktárba történő emelések és a műhelyben történő anyagmozgatások kényelmesen elvégezhetők. A forgácsoló műhely egy egyetemes esztergagéppel bővült. Az anyagmozgató és eszterga gép beszerzését saját forrásból finanszíroztuk.

Kutatás-Fejlesztés:

A felületi hibák ellenőrzésére egy másik alternatív megoldást is elkezdtünk vizsgálni. Ez nem kamerával végrehajtott ellenőrzés, hanem lézer szenzorral történő felületi vizsgálat, ez a háromszögeléses elven működő optikai elmozdulás mérés. Két különböző lézer szenzort is teszteltünk a vizsgálat végrehajtásához és mindkettő előnyeit és hátrányait összevetve a legmegfelelőbbet választottuk.

       

       


2017 augusztus

Beruházás:

A műhelyben a tesztállomás összeszerelése és továbbfejlesztése javában zajlik. A villamosmérnök kollégák a fejlesztés tárgyát képező felületszkennelő állomáson dolgoznak. Az egyik fejlesztés igényli a következőnek a kidolgozását. A robotos állomáson a robot és a kamerás rendszer már üzemel. A gyártás folyamatosan le van terhelve mind a forgácsolás, mind az újonnan kialakított hegesztés területén. A hegesztő műhelyünk szintén magas színvonalú gépekből lett összeállítva, saját forrásból finanszírozva.

Kutatás-Fejlesztés:

A furatszkennelő fej fejlesztésével eljutottunk odáig, hogy meg van tervezve a különböző furatméretekre is használható szkennelő fej. Ez természetesen a közeli méretek szkennelésére alkalmazható jól, mivel a szkennelő fej mérete meghatározza a szkennelt mélység méretét. Egy nagyságrendekkel nagyobb furatnál viszont általában nagyságrendekkel nagyobb az a furat palást felület szélessége, amit vizsgálni kell. Ezzel a fejjel egy másik problémát is kiküszöböltünk. A tapasztalataink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a vizsgáló fej forgatása nem egyenletes. Ennek az okát a robot minimális mozgásának tudtuk be. Ezért ez a fej egyedi szervo hajtással van forgatva, miközben a robot csak pozícióban tartja azt.


2017 szeptember

Beruházás:

A fejlesztések mellett beindult a marketing gépezete is. Gőzerővel készülünk a meghirdetett szakmai nyílt napra. Ez a rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázat által megvalósult épületet és a kutatás-fejlesztési eredményeket megosszuk a partnereinkkel és a nagyközönséggel is.

Kutatás-Fejlesztés:

A szkennelésre kialakult koncepciót elkezdtük továbbfejleszteni. Az eredeti kialakításban a szkennelést egy robot végzi. A darabot egy szervo kiemelő egység emeli ki és a kiemelt állapotban történik a szkennelés. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a már a furatszkennelés esetében is tapasztalt robotból adódó mozgászavarokat kiküszöböljük. Ezen kívül a robot kezeléséből és programozásából adódó speciális tudás szükségességét kiküszöböljük. Erre lehet megoldás a robot nélküli, csak tisztán szervo hajtású ellenőrző állomás.


2017 október

Beruházás:

A Kutatás-Fejlesztési Központ épülete a használat során bizonyítja alkalmasságát a tervezett feladatra. Így A kollégák egy vadonatúj, innovatív környezetben dolgozhatnak.

Kutatás-Fejlesztés:

A fejlesztési feladatok elvégzéséhez szükséges állomás összeszerelését is megkezdtük. Az állomáson található egy FANUC-M20iA típusú, DSC funkcióval ellátott robot. A robot alkalmas az általunk kifejlesztett rendszerek tesztelésére, az állomás pedig alkalmas motorblokkok hengerfejek és más alkatrészek vizsgálatára egyaránt. Az állomás HMI-ről lesz vezérelhető, mely grafikus felülettel fog rendelkezni. Az állomás minden egysége egy alvázon található, beleértve a robotvezérlőt, robotot, a villamos szekrényt, valamint a pneumatikát is. Ez lehetővé teszi az állomás egy egységként történő mozgatását. A robot DSC funkciójának köszönhetően a véletlenszerű ütközéseket el tudjuk kerülni. Az előterveken látszik az állomás várható végső kinézete. is.

     
2017 november

Kutatás-Fejlesztés:

Az tesztállomás építése tovább folytatódott. Helyére került a robot és a villamosszekrény. Az érzékelők is beépítésre kerültek. Elkészültek a profilsínes megvezetések és a többi részegység összeszerelése is megtörtént. Az állomás építése mellett továbbfejlesztésre került a DLETA-VISU rendszer. Ezt rendszert kiegészítettük egy újabb termékcsaláddal, mégpedig a DELTA VISU-V névre keresztelt termékkel. A rendszer alapjául a VUZIX-M300 szolgált. Ez egy olyan VR (virtuális valóság) periféria, melynek viselete ergonomikus, a teljes látómező mindössze 20%-át takarja ki és szemüveget viselők is tudják használni. A rendszer minden fontos adatot képes megjeleníteni közvetlenül az operátorok szeme előtt.


2017 december

Kutatás-Fejlesztés:

Az állomás építése az utolsó fázisba érkezett. A részegységek a helyükre kerültek. Az érzékelők bekötése, és a villamos szerkény bekábelezése is megtörtént. Megkezdődött az állomás mozgásainak ellenőrzése, programozása és tesztelése. A robotvezérlő és a pneumatikus egységek bekötése is megtörtént. A robot biztonsági zónainak érzékelő is a helyükre kerültek, ezek felprogramozása jelenleg folyik.

A tesztállomás gyártása során igényként merült fel, hogy még egy egységgel kiegészítsük a kiemelő egységet, ami hasznos lehet a tesztek során. Ez egy forgató egység, mely alkalmas a munkadarabok megfelelő pozícióba forgatására. A megtervezését befejeztük és gyártásba adtuk. Emellett a végátvételi munkahely alkatrészeinek részletezése és gyártása is elindult.

  


2018 január

Kutatás-Fejlesztés:

A tesztállomáshoz tervezett forgató egység alkatrészeinek gyártása elkészült. Összeszereltük az egységet és beépítettük az állomásba. Az egység finomhangolása is megtörtént és kifogástalanul működik. A forgató egység megkönnyíti a robot munkáját, ciklusidőt csökkent, valamint az egységgel olyan felületek is vizsgálhatók, amik a megépítése előtt nem tudtunk kivitelezni.

Elkezdtük a HMI grafikus felületeinek programozását, az egységek vezérlésének leprogramozását a HMI-n. Emellett már robotos teszteket is folytattunk az állomáson a DVFSR, a DLFS és a DOFER rendszerekkel. A tesztek jól sikerültek, a rendszerek kiválóan működnek az állomáson.

 


2018 február

Kutatás-Fejlesztés:

Ahhoz, hogy a valóságos gyártási körülményeket teljes mértékben szimulálni tudjuk, szükség van egy hajtott pályaszakaszra is. A pályaszakasz megtervezését befejeztük és megkezdtük az alkatrészek gyártását. Elkészült a görgős szakasz egyik legfőbb alkatrésze, a golyó tartó lap is. Megkezdtük a végátvételi munkahely összeállítását és villamos szerelését. Az állomás utolsó simításai vannak hátra. A robotprogramok végleges stádiumba kerültek, úgy ahogyan a HMI kezelőfelülete is.


2018 március

Kutatás-Fejlesztés:

A tesztállomás teljes mértékben elkészült. A pályázat tartalmát jelentő felület vizsgálati eljárások gond nélkül elvégezhetők rajta. Ezek a felületvizsgálati eljárások számtalan helyen alkalmazható az aktív ipari körülmények között. Számos gyártási területekről érkezett felénk a technológiával kapcsolatos érdeklődés. A jelenleg ismert alkalmazási terület a jövőben tovább fog bővülni és természetesen a fejlesztés nem áll meg. Szinte napi szinten jelennek meg új technológiák és új eszközök. Ezek fejlődése az alkalmazhatóság határait folyamatosan tágítják.

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 éves összefoglaló

2017 március

Beruházás:

A parkoló megkapta az aszfalt burkolatot, a kerítés és a nagykapunk is elkészült. A főépület előtti parkoló térköves lett, a műhely melletti dolgozói parkoló aszfalt burkolatú. A létesítmény a terv szerint elkészült, a kivitelezőtől átvettük. A továbbiakra az időközben elrendelt, -üzemeltetést nem akadályozó, - pótmunkák kivitelezése marad. A használatba vételi engedély kiadásáig a létesítményt próbaüzem jelleggel használjuk.

Kutatás-Fejlesztés:

A szkennelési feladat elvégzése és a vizsgált darabok kiértékelése már teljesen automatikus, az operátori kijelzőkkel a mai termelési folyamatban, ezt a csak emberi beavatkozással párosítva lehet alkalmazni. A tesztek alatt észre vettük, hogy az operátori ellenőrzéshez szükséges fénykörülmények nem megfelelőek. Ezért szükséges egy úgynevezett végátvételi munkaállomás átalakítása, megreformálása. A világítások vezérlésére és az optimális fények beállításához egy háromcsatornás vezérlőegységet is szükséges volt készíteni. Ezzel a világítások erejét lehet szabályozni, mivel minden ember más, így a szükséges fényerősség is más.

 

2017 február

Beruházás:

A szociális helyiségek teljesen elkészültek. Az irodahelyiségek és tárgyalók megkapták a padlóburkolatot. A tervezőirodába megérkeztek a bútorok, és elkezdtünk a régi irodából átköltözködni.

Kutatás-Fejlesztés:

A géptérben elhelyezett adatfeldolgozó számítógép esetében továbbra is küzdünk a melegedés megoldásával. Ezért elkezdtük áttervezni az adatfeldolgozó egységet olyanra, hogy a villamosszekrénybe helyezve, annak klimatizálása oldja meg a hűtést, így ennek az egységnek a hűtését is. Ezalatt a felületi szkennelések folyamatosan készülnek. A jelenleg kifejlesztett fej már teljesen alkalmas a hibák stabil detektálására. De ez még csak 2D-s felületi szkennelés, ahol még akadnak megoldatlan dolgok, ami a 3D-s lézeres szkennelési irányba terel minket.

2017 január

Beruházás:

Az építkezés gőzerővel zajlik tovább. A belső kialakításhoz a burkolatelemek, járólap, csempe és falszínek kiválasztása folyamatosan intézés alatt van. Néhány helyiségben már megérkeztek az első bútorok, amelyek már jelentősen emelik a látványt. Még nincs minden kész, de már látszik, hogy egy nagyon igényes és jól átgondolt, funkciók szerint jól kialakított épületről van szó.

Kutatás-Fejlesztés:

A parabolafény melegedésére sikerült egy stabil hűtési megoldást fejlesztenünk. Az íves fénytestet elláttuk ventilátorokkal, ami biztosít egy teljes keresztmetszeti levegő átfúvatást. A gyártási költségek olyan magasak, hogy nagyon gazdagságtalan az előállítás. Így eljutottunk a 3D nyomtatáshoz, és elkezdtük a fénytestet ennek a technológiának megfelelően átalakítani.

2016 december

Beruházás:

Az építkezés ebben a hónapban kisebb mértékben haladt a külső részeken. Az főépület burkolata elkészült a céglogó színeiben. Az ünnepi leállás előtti napokban a cégfelirat is felkerült a homlokzatra.

Kutatás-Fejlesztés:

A tesztelések folyamatosan készülnek. A teszteléseknél egy olyan paraméterrel kezdtünk el komolyabban foglalkozni, aminek eddig nem tulajdonítottunk nagyobb jelentőséget. Ez nem más, mint a vizsgált felület fényvisszaverő képessége. Így elkezdtünk kifejleszteni egy olyan eszközt, ami a szkennelés előtt érzékeli a felületi fényesség erejét és így a fényerőszabályozással kompenzálni tudja a különbségeket.

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!

2016 november

Beruházás:

A főépület födém zsaluzása folyik. A mennyezetben megtörtént a vezetékek elhelyezése. A tetőmunkálatok is megkezdődtek, a villamos vezetékek elvezetésével a fali aljzatokban. Elkezdődött a főépület hőszigetelése is.

Kutatás-Fejlesztés:

A parabolikus fény fejlesztése az egy ívből álló megoldásnál tart. A kialakított fény egységesen homogén megvilágítást biztosít a szkennelendő felületen. A fénytest alumíniumból készült forgácsolással. A legfőbb gondot a melegedés okozza. Ezért elkezdtük hűtés kialakítását.

2016 október

Beruházás:

Az főépület falazása már az emeleti szintnél tart. Már elkészültek az ablaknyílások, és az épület front oldala. A belső válaszfalak is készülnek. A műhelycsarnok külső és oldalsó burkolata felkerült.

Kutatás-Fejlesztés:

A kiértékelő szoftver működése közben az adatátviteli sebességek és az adatmennyiség okozott zavart a rendszerben. Szükséges egy különálló ipari adatfeldolgozó rendszer kifejlesztése. Így elindult egy különálló feladat tervezése, ami egy ipari PC programjának kidolgozását jelentette.

2016 szeptember

Beruházás:

A hónap nagy eseménye a K+F+I központ alapkő letétele. Mindenki nagy erőkkel készül erre a fontos eseményére. A kivitelezés ütemterv szerint haladt, megkezdődtek a szerkezetépítési munkák.

Kutatás-Fejlesztés:

Ahogy vártuk, a külső felületekszkennelés eredményei megnyitottak egy lehetőséget. Ezt a technológiát fel tudjuk használni a belső furatok palástfelületeinek vizsgálatához. A belső furat vizsgálatra vannak bizonyos meglévő megoldások, így ezek elemzésével kezdődött a következő kutatási részfeladat.

2016 augusztus

Beruházás:

A csarnok és a főépület tartó oszlopainak az alapzatai a helyükre kerültek. A következő nagy lépés az oszlopok állítása, ami már az épület valódi formáját mutatja majd. Az oszlopok felállítása előtt a tartófalak alapbetonozása is megtörtént. A hónap végén elindult az oszlopok felállítása.

Kutatás-Fejlesztés:

A felületszkennelő vizsgálat tesztelése zajlik, amihez egy saját fejlesztésű kiértékelő szoftvert is készítünk. Ez a szoftver alkalmas a vizsgált eredmények átlátható megjelenítésére.

2016 július

Beruházás:

Az építési tervekre megkötöttük a kivitelezési szerződést a nyertes építési vállalkozással. A központ kivitelezését az Euro General Zrt. nyerte. Az első kapavágások megtörténtek.

Kutatás-Fejlesztés:

A termékek fejlesztésénél a külső felületszkennelő fej fejlesztésén dolgozunk. A fény fejlesztésénél nagy előrelepéseket értünk el egyedi kialakítású fényforrás alkalmazásával. Az egyedi fény egyedi alkatrészeinek tervezése és gyártása is megfelelő ütemben halad.

2016 június

Beruházás:

Zajlik a kivitelezők megversenyeztetése. Már látjuk, hogy melyik vállalkozás alkalmas a feladat elvégzésére. A végleges tervről készült látványterv.

Kutatás-Fejlesztés:

A felületszkennelési tesztek ígéretesnek tűnnek. A kiértékelés üzembiztosságának növelése került a középpontba. A kiértékelésnél a zavaró tényezők minimalizálását a fényforrás optimalizálásában látjuk.

2016 május

Beruházás:

                A megfelelő és szükséges munkakörülményeket biztosító épület engedélyezési és kiviteli terveit tanulmányozzuk. A kivitelezői kapacitásokat felmérjük és összeállítjuk az ajánlatkérési dokumentációt. Ezzel lehetőségünk nyílik a fejlesztések színvonalas kivitelezésére.

Kutatás-Fejlesztés:

Az épület elkészüléségig a jelenlegi műhelyünkben már készül a fejlesztés alapját képező részfeladatok körvonalazása. A legfőbb irányvonal a felületszkennelés, amire jelenleg nagy igény mutatkozik a piacon. Az első szakaszban a szkennelési elvek előtervezése és kidolgozása történik. A teszteléseket az új eszközök kipróbálása és beszerzése előtt a meglévő tesztállomásunkon a MEVIR-en végezzük. A precízebb tesztelések elvégzését a MEVIR állomás már egy bizonyos idő után korlátozta. Láttuk, hogy ennek az állomásnak a merevsége és pontossága nem lesz alkalmas a további fejlesztések ellátására, ezért elkezdtük egy saját tesztállomás tervezét, mivel a felületi szkennelések egyik fontos alapja, a szkennelés közbeni stabilitás és az egyenletes mozgássebesség. 

    

 

2016 április

Beruházás:

Hosszantartó előkészületek és kitartó munka eredményeként a DELTA-TECH Kft. megnyerte a  "GINOP-2.1.1-15 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Az iparban használatos, emberi szem és érzékelés által történő ellenőrzési feladatok támogatására alkalmas automatizált, intelligens, vizuális visszacsatolású komplex technológiai rendszerek kutatása és prototípus termékek előállítása" megnevezésű kutatás-fejlesztési támogatást.

Kutatás-Fejlesztés:

Az épület elkészüléségig a jelenlegi műhelyünkben már készülnek a fejlesztés alapját képező részfeledatok körvonalazásai. A legfőbb irányvonal a felületszkennelés, amire jelenleg nagy igény mutatkozik a piacon. A teszteléseket az új eszközök kipróbálása és beszerzése előtt a meglévő tesztállomásunkon a MEVIR-en végezzük.

GINOP-2.1.1-15 számú K+F+I projekt megvalósítása Győrben

 

DELTA – TECH Mérnöki Iroda Kft K+F+I projektjének megvalósítása

2016. év elején indult a DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. K+F+I projektje, melynek címe: „Az iparban használatos, emberi szem és érzékelés által történő ellenőrzési feladatok támogatására alkalmas automatizált, intelligens, vizuális visszacsatolású komplex technológiai rendszerek kutatása és prototípus termékek előállítása”. A projekt, amelyet sikeres GINOP pályázat is kísér (GINOP-2.1.1-15 sz. felhívás, vissza nem térítendő európai uniós támogatási összeg: 253,33 millió forint, így a támogatás mértéke 35,53%) győri, valamint balassagyarmati helyszíneken kerül megvalósításra.

TEVÉKENYSÉGI KÖR, PROFIL

A DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. 1995-ben alakult Balassagyarmaton, azóta foglalkozik egyedi igények alapján, saját tervezésű célgépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével. A profilja kiterjed az automatizálás, robottechnológia, valamint a rendszerintegrálás területeire, továbbáPC és IT szolgáltatásokat is nyújt vevői számára.

PARTNEREK

A vállalkozás ötvözi a világszínvonalú szakmai tudást a magyar kreativitással, így az eddig legyártott gépeknek és innovatív elképzeléseknek köszönhetően vevői között tudhat olyan nagy cégeket, mint az Audi, Bosch, Continental, Johnson Electric, Kienle-Spiess, Mahle, Opel, Suzuki, Valeo, vagy a ZF, akikelsősorban az autó és az elektronikai iparból kerülnek ki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is.

Gépsoraik már Európán kívül Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

A DELTA – TECH Mérnöki Iroda Kft., egyebek mellett, a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon, valamint az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a gyártásközi ellenőrzés-technológiák továbbfejlesztésére. Ezen az úton haladva a cég 2016-ban, a GINOP-2.1.1-15-2015-00501 azonosító számon nyilvántartott, „Az iparban használatos, emberi szem és érzékelés által történő ellenőrzési feladatok támogatására alkalmas automatizált, intelligens, vizuális visszacsatolású komplex technológiai rendszerek kutatása és prototípus termékek előállítása” című pályázat keretében 713,03 millió forint összköltségvetésű projekt mellett el is nyert 253 330 683 forint támogatási összeget. E projekt keretein belül kerül sor a győri kutatás-fejlesztési központ megépítésére.

A K+F+I pályázat keretében az alábbi tevékenységek kerülnek megvalósításra:

Fényességmérő rendszer kiegészítése; alumínium blokkra is használható lunker kereső (Parabola) fény kifejlesztése; hengerfurat szkennelő; képfeldolgozó program és retusáló szoftver fejlesztése; ipari kutató fejlesztő állomás megtervezése, megépítése és üzembe helyezése; Lunker Detektor kísérleti fejlesztés ipari tesztek és termék portfólió; reklám dokumentáció és üzleti stratégia kidolgozása; lézer felület szkennelő rendszer; szkennelt 3D térbeli lézer adatokat feldolgozóegység elkészítése. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.03.31 és terv szerint 7 új munkahelyet teremt.

További információ kérhető:

Tóth István, cégvezető

06 20 391 3061, istvan.toth@deltatech.hu

Győri kutatás-fejlesztési központunk belső cégavató rendezvénye

Végre birtokba vette győri csapatunk a felépült kutatás-fejlesztési központunkat. 2017 június 2-án sort kerítettünk egy belső cégavató rendezvényre. Balassagyarmati és bátonyterenyei telephelyünkről végül bérelt vonattal jutottunk el a rendezvényre, mivel az ország összes busza Csíksomlyó felé vette az irányt a Pünkösdi hétvégén. Jókat ettünk-ittunk, megismerkedtünk az új telephellyel. Szórakoztatásunkra Rodeo bikát is rendeltek. Darts, csocsó és pókerasztal is rendelkezésünkre állt.

Kis képes összefoglaló a buliról:

       

  

  

Elkészült a kibővített üzemcsarnok a balassagyarmati telephelyen

Cégünk pályázatot nyújtott be telephelybővítésre az Új Széchenyi Terv ÉMOP Telephelyfejlesztés című pályázati felhívására.  A nyertes projekt azonosító száma: ÉMOP-1.1.1/F-11-2011-0015. Cégünk 87,4 millió forint uniós támogatást nyert a közel 176 millió összköltségű beruházáshoz.  A fejlesztés során a gyártó üzemcsarnok bővítése , valamint a gyártáshoz szükséges gépek, berendezések üzembe állítása volt tervben.  A telephely bővítési munkák befejeződtek. A jogerős használatbavételi engedély birtokában a bővített épületrészt szeptember elején használatba vettük. A CNC szerszámgépeket a gyártó 2012. október 29.-én leszállította. A gépek telepítése, beüzemelése, a dolgozók betanítása megtörtént. A projekt fizikai teljesítése 2012. október 29.-vel megtörtént, a beruházás a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően megvalósult.

A projekt időtartama:      2012. január 25. - 2012. október 29.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyarország által nyújtott támogatás összege: 87.414.282.-HUF

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.

Tel.: +36-46-504-460

E-mail: norda@norda.hu

www.norda.hu

A DELTA-TECH is kiállított a májusi IPAR NAPJAI 2014 kiállításon.

Cégünk is képviseltette magát a Hungexpo által rendezett Ipar Napjai 2014 kiállításon.

Megismerhették cégünk tevékenységét, eddig elkészült munkáinkat. Emellett standunkon bemutattuk a MEVIR-02 automata vizuális ellenőrző állomás továbbfejlesztett változatát: a saját fejlesztésű állomás feladata a speciális vevői igényeknek megfelelő kamerás ellenőrzések elvégzése.

A DELTA-TECH GROUP csapata szeretné megköszönni azoknak, akik meglátogatták standunkat, reméljük, hogy tudtunk segíteni, választ adni kérdéseire és hasznos információkkal szolgáltunk Önnek.

A személyes megbeszélések alkalmával egyeztetett kérések feldolgozása folyamatban van. Amennyiben Önnel konkrét együttműködési lehetőség, megállapodás történt, néhány napon belül keressük Önt további információkkal, fejleményekkel, teendőkkel kapcsolatban. Azonban ha időközben bármilyen kérdés, kérés felmerült, kérjük jelezze ezt nekünk elérhetőségeinken.

A következő képekkel szeretnénk feleleveníteni a kiállítás néhány pillanatát:

               

 

 

 

 

 

Gyümölcsfa ültetés

A DELTA – TECH Kft. 2014-ben tervezi bevezetni az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszer szabványt. A környezettudatosság melletti elköteleződésünket szeretnénk kifejezni azzal is, hogy cégünk minden dolgozója, mindhárom telephelyen elültette saját gyümölcsfáját. Munkatársaink így nem csak környezetünk megújulásáért, de telephelyeink szebbé tételéért is tettek egy-egy lépést. 

Összeválogattunk néhány fényképet az eseményről:

 

 

Gyártócsarnok avatással egybekötött partnertalálkozó rendezvény

Cégünk, a DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. 87,4 millió forint uniós támogatást nyert "Telephelyfejlesztés" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 176 millió forint összköltségvetésű beruházás megvalósult, amelynek során nemcsak a szerelőcsarnokot bővítettük, hanem új munkahelyeket is teremtettünk. A balassagyarmati telephelyen 2012. december 6-án adták át hivatalosan az új gyártócsarnokot, ez az esemény egyben a cég partnertalálkozó rendezvénye is volt. 

Az épület terveit a szécsényi Borik Bt. készítette, a kivitelezést a Kristály-Vár Kft. végezte. A beruházás műszaki ellenőre Szatmári János, a DELTA-TECH Kft. részéről a projekt vezetője Polyák László volt. A gyártócsarnok közel 175 millió forintból létesült, ennek az összegnek a felét EU-támogatás biztosította.

A szakmai napon a cég termelő- és gyártópartnerei naprakész információt kaptak a kft. innovatív fejlesztéseiről, és más előadók szakelőadásait is meghallgathatták. A partnertalálkozón 54 társaság illetve szervezet képviseltette magát több mint száz fővel.

          

Legújabb munkáink

Alumínium keret hajlító berendezés
Alumínium keret hajlító berendezés
Motor gyártósor
Motor gyártósor
Kompresszor csavarozó berendezések
Kompresszor csavarozó berendezések
1 2 3

Üzenőfal

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 2. éves összefoglaló

GINOP-2.1.1-15-2015-00501 2. éves beszámoló

Prospektus letöltés

Pdf
Magyar | English | Deutsch

Online
Magyar | English | Deutsch